Symposium Synopsis

May 1st, 2011

The past week involved some very nice dinners. On Tuesday, I went out with Keri for a late celebration of her 22nd birthday at South Market Bistro. South Market Bistro is my favorite restaurant in Wooster because it serves local, organic, high quality food in a very nice setting with great service. The only downside is that you are paying for this quality experience. Even if I only eat a main course and I do not drink anything but water, I still spend 30 dollars. On Wednesday, my wallet did not have to suffer. I went to City Square Steakhouse, across from South Market Bistro. I went there with a couple from the Wooster community, Judy and Harry, and with my fellow Dutch senior, Marijke. Harry picked up the bill and encouraged us to go all out. He didn’t have to tell me twice, so I ordered a 10 oz Mignon steak, a nice red wine, and warm apple crisp with ice cream for desert. On Friday, I went out to Broken Rocks. This is my favorite restaurant when I take price into consideration. The food is really good and for ten dollars, you have great food with some amazing complimentary bread. At Broken Rocks, some tomato soup, a strawberry spinach salad, and a Great Lakes beer made for a good meal with some friends.

This past week was a four-day school week, with three restaurant dinners. Not bad, but that Friday, before I went to Broken Rocks, there was the Independent Study Symposium.

The I.S. symposium is a celebration of the research Wooster students do. Every senior gets a chance to share what they have worked on during the year. Students can either do a poster session or an oral presentation. All classes are canceled and local vendors provide free food in all the major academic buildings.

Unfortunately, I had to work my office hours at residence life from 9:00 a.m. to noon. At 1:30 p.m. was my own presentation, so after my office hours were done, I wanted to take some time to change, eat, and rehearse my presentation a few times. Therefore, I had to miss many of the good presentations that my friends gave.

My presentation went very well. A good number of people that I have gotten to know throughout my Wooster years were there, and the audience was very receptive to my speech. They laughed when I showed the picture of me not fitting in the audiology testing booth. I felt amazing after the speech. People seemed to be just as interested in um, you know, and like, as me, and moreover, I was now really done with Independent Study.

After my presentation, I attended some poster sessions and a presentation on sex trade in Thailand. After the symposium was done at 3:00 p.m., there was a closing event. At this event, the price winners for the digital I.S. competition were announced. The winner was Cathy Trainor who created a documentary on Fort Ross, the number three, Jacob, created this website on Wooster’s buildings. There were also prizes for the most creative title, the longest title, the most incomprehensible title, etc. The keynote speaker for this final event was a 2003 graduate who talked about how I.S. had helped him throughout his life after Wooster. A very nice article on the I.S. symposium is to be found here.

Bastiaan

3 Responses to “Symposium Synopsis”

 1. Pepson 01 May 2011 at 11:13 pm

  Nice, all the food and all the presentations. Congratulations with your succesful presentation! Life is good. Here also, in San Francisco, with the best weather you can have! This is my first ‘comment’ from a time zone earlier than yours! Love from parents and brother getting nearer!

 2. opa reyeron 02 May 2011 at 7:31 am

  Hallo Bastiaan! Jouw weblog contrasteert meestal prachtig met wat de officiële media hier over de VS melden. Terwijl radio en tv bijvoorbeeld louter treurige verhalen en beelden brengen over de tornados in de zuidelijke staten (meer dan 300 doden), breng jij een opgewekt blog over drie copieuze diners in één week. Het is aan je woordkeus te merken hoezeer het aan je besteed is! En het past natuurlijk ook prima bij deze korte periode van ‘dolce far niente’. Ik ben benieuwd of het bij jou nu een drieslag wordt: veel vrije tijd, weelderiger eten dan normaal, en nu voor de 600 dollar van je Award mooie kleren kopen, o.a. voor je graduation?
  Zonder gekheid: jammer dat je door je werk als RD maar zo weinig kon meemaken van de IS-presentaties van je medestudenten. Het is juist zo leuk om die hele variëteit te zien, de verscheidenheid van onderwerpen, de creativiteit van de opzet e.d. Maar ja, je kunt niet altijd alles hebben…
  Gek idee dat A&G+R ook in de VS zijn en nu langzaam nader komen?
  Veel plezier de komende weken, en een blij weerzien gewenst!

 3. Sandoron 05 May 2011 at 6:54 pm

  Beste Basti,

  Mooi om te horen dat liquide middelen je blijven bezighouden, zelfs als het gaat om zoiets waardevols als vriendschap en samenzijn, genietend van heerlijk eten. 30 dollar is immers niets op een mensenleven, ik zou graag zien dat je dit uitgaf in de volle overtuiging dat het de beste 30 dollar is die je hebt uitgegeven en niet zit te krenten op water en geen voorgerechtje, want wellicht was dat juist een verrijking geweest die niet met de 20 dollar die je er extra aan had moeten uitgeven in vergelijking staat.
  Wellicht komt een dag dat je dit zult ervaren 😉

  Er zijn veel mooie momenten geweest in jou Wooster leven waar wij hier in Nederland maar weinig van meekregen, door je blogs echter beleef ik toch wat met je mee! Mooi om te zien hoe je zoiets als je senior IS afrond met een presentatie waar jij je achteraf heel goed bij voelt. Mooier dan dat kun je het niet afsluiten! Zou je die trouwens naar mij kunnen sturen? Ik ben gewoon benieuwd naar wat je geschreven hebt, ben enigszins getriggered na het vluchtig doorlezen van je junior IS…

  Succes de komende tijd met afronden, aan alle goeds komt een einde..

  Wat opa Reyer zo mooi zegt (ik moest het even opzoeken maar vind het zeer passend en zal het daarom ook goed onthouden): “dolce far niente”

  Groetjes, Sandor

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply